Uzturēšanās atļauja NR2 šim ir jābūt pie uztur. atļ. DEPOZĪTS

Uzturēšanās atļaujas iegūšana iegādājoties biznesu Latvijā

Uzturēšanās atļauja Latvijā iegādājoties biznesu Rīgā

Salīdzinājumā ar Rietumeiropu iegādāties biznesu Latvijā var salīdzinoši vienkāršāk un ievērojami lētāk. Pamatojoties uz Eiropas Savienības un tai skaitā Latvijas likumdošanu reģistrējot biznesu Latvijā vai arī iegādājoties biznesu vai tikai tā daļas strādājošā uzņēmumā, ļauj saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā. Investējot uzņēmumā un saņemot uzturēšanās atļauju Latvijā, tā ir derīga uz vienu gadu, kas ir jāpagarina ik gadu piecu gadu garumā. Šobrīd INVEST RIGA apkopotā datubāzē ir neliela daļa no visa piedāvājuma, kurā Jūs varēsiet atrast sev piemērotāko biznesu Latvijā. Pēc uzturēšanās Latvijā vismaz 5 gadus ir iespēja pretendēt uz pastāvīgo uzturēšanos atļauju ar statusu.

Investējot Latvijas biznesā ārvalstu iedzīvotājiem ir unikāla iespēja atvērt durvis savam biznesam uz Eiropas tirgu papildus saņemot uzturēšanās atļauju Latvijā. Iespējas ko sniedz uzturēšanās atļauja Latvijā, kuru iegūst iegādājoties biznesu Latvijā, kas ir Eiropas Savienības biznesa sastāvdaļa ir pārvietošanās pāri robežām ES dalībvalstu ietvaros, bez jebkādām kontrolēm. Pirkt, pārdot un nomāt īpašumus Eiropas Savienībā ir iespējams uz atvieglotiem nosacījumiem.

Saņemt uzturēšanās atļauja Latvijā investējot biznesā var 3 veidos:

  1. Kā viens no varantiem kā saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā investējot biznesā ar termiņu līdz 4 gadiem ir reģistrējot ārvalstu uzņēmuma pārstāvniecību Latvijā. Ikgadēja uzturēšanās atļaujas pagarināšana ir iespējama, attiecīgajām valsts iestādēm iesniedzot visu nepieciešamo informāciju par uzņēmuma filiāles darbības rezultātiem (noslēgtie līgumu, maksājumi u.tml.)
  2. Iegūt uzturēšanos atļauju Latvijā līdz 5 gadiem ir iespējams, ja investors iegādājās uzņēmumu vai tā daļas un uzņēmuma pamatkapitālu palielina par (iegulda) ne mazāk kā 35 000 EUR un gada laikā šis uzņēmums valstī nodokļos nomaksā 40 000 EUR.
  3. Investējot lielākas summas Latvijas ekonomikā investoram tiek piedāvāti atvieglotāki nosacījumi biznesa darbībai ārvalstu investoriem. Reģistrējot kompāniju ar pamatkapitālu, kas nav mazāks par 150 000 EUR ir iespēja saņemt "uzturēšanās atļauju Latvijā" līdz 5 gadiem. Investējot šādu summu Latvijas uzņēmuma pamatkapitālā tiek atcelta prasība uz nomaksāto nodokļu apjomu valsts budžetā.

INVEST RIGA juristi Jums sniegs kvalificēti korektas atbildes uz interesējošiem jautājumiem, kuri ir saistīti ar uzņēmuma pirkšanu vai pārdošanu Latvijā.

Nepieciešamie dokumenti uzturēšanās atļaujas Latvijā saņemšanai veicot uzņēmuma reģistrāciju vai iegādājoties uzņēmuma daļas:

Uzturēšanās atļauja iegādājoties biznesu Rīgā Jūrmalā Latvijā

Ir nepieciešama ieceļošanas dokumenti kādi ir spēkā Latvijas teritorijā. Pase, kuras derīguma termiņš nav īsāks par 16 mēnešiem, pirms ieceļošanas valstī. Nepieciešamie dokumenti uzturēšanās atļauja Latvijā saņemšanai:

  • Aizpildīta anketa - iesniegums "uzturēšanās atļauja Latvijā"
  • 2 krāsainas fotogrāfijas 3x4 cm katram iesniedzējam
  • Dokuments (izziņa no bankas), kas apliecina iztikas minimumu uz gadu, kurš nedrīkst būt mazāks kā 854 EUR mēnesī. Laulātajam biedram iztikas minimumam jābūt ne mazāk kā 256 EUR mēnesī un nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) ne mazāk kā 171 EUR mēnesī. Jābūt skaidras naudas uzkrājumiem kontā ne mazāk kā 10 300 EUR uz gadu.
  • Dokuments, kas apstiprina dzīvesvietu Latvijā.
  • Izziņa par sodāmības neesamību, kuru izsniedz pilsoņa valstī (ja ārvalstu pilsonis vecumā no 14 gadiem ir atradies brīvības atņemšanas iestādē vairāk kā gadu)
  • Kvīts par valsts nodevas apmaksu

Iespējamais termiņš apmaiņā pret investīcijā Latvijas biznesā, uzturēšanās atļauju Latvijā var reģistrēt no 2. nedēļu līdz 3 mēnešu laikā.

Salīdzinājuma tabulu par cenām un termiņiem uzturēšanās atļaujām Latvijā skatīties šeit.

Kontakti