Termiņuzturēšanās atļauja noguldot depozītā

Uzturēšanās atļaujas iegūšana noguldot depozītā Latvijas bankās.

Ātrākais un ērtākais, salīdzinot, iegādājoties nekustamo īpašumu Latvijā vai investējot biznesā, kā viens no veidiem iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā ir noguldīt naudu depozītā, atverot depozīta kontu kādā no Latvijas bankām. Subordinētais kapitāls klientam nozīmē, ka klients aizdod savai bankai uz termiņu ne īsāku kā 5 gadi bez iespējām pirms termiņa lauzt līgumu.

Noteikumi kādi ir jāizpilda noguldot naudu depozītā kādā no Latvijas bankām, lai varētu pretendēt uz uzturēšanās atļaujas Latvijā saņemšanu:

  • Subordinētā aizdevuma (depozīta) summa var būt ne mazāka kā 300 000 EUR
  • Līgumu nav iespējams lauzt pirms termiņa
  • Depozīta noguldījums ir veikts pēc 2010. gada 1. jūlija
  • Ieguldījums ir EUR valūtā vai ekvivalents USD
  • Minimālais depozīta noguldījuma termiņš ir 5 gadi
  • Jābūt apmaksātai valsts nodevai 25 000EUR

Priekšrocības noguldot depozītā kādā no Latvijas bankām:

Tā kā šī iespēja saņemt "uzturēšanās atļauju Latvijā" var aizņemt tikai vienu dienu, tad šis variants ir ērtākais un ātrākais no citiem iespējamajiem, jo uzturēšanās atļaujas Latvijā noformēšanas termiņš var aizņemt no 7 dienām līdz 40 dienām.

Nepieciešamo dokumentu saraksts, lai iegūtu uzturēšanās atļauju Latvijā noguldot depozītā:

  • Aizpildīta anketa - iesniegums uzturēšanās atļauja Latvijā
  • 2 krāsainas fotogrāfijas 3x4 cm katram iesniedzējam
  • Dokuments (izziņa no bankas), kas apliecina iztikas minimumu uz gadu. Minimālais skaidras naudas apjoms kontā: 3443 EUR uz gadu
  • Dokuments, kas apstiprina dzīvesvietu Latvijā.
  • Dokuments, ko izsniegusi kredītiestāde Latvijā, kura apstiprina, ka ir veikts ieguldījums subordinētā bankas kapitālā (depozītā) ne mazāk kā 300 000 EUR uz termiņu, kas nav īsāks kā 5 gadi un bez iespējas pirms termiņa lauzt noslēgto līgumu, lai saņemtu termiņ "uzturēšanās atļauju Latvijā".
  • Kvīts par valsts nodevas apmaksu
  • Izziņa par sodāmības neesamību, kuru izsniedz pilsoņa valstī (ja ārvalstu pilsonis vecumā no 14 gadiem ir atradies brīvības atņemšanas iestādē un tur atradies vairāk kā gadu)

Pēc pozitīva apstiprinājuma pie uzturēšanās atļaujas Latvijā saņemšanas jāiesniedz šādi dokumenti:

  • Veselības apdrošināšanas polise uz gadu
  • Izziņa par fluorogrāfijas un rentgenogrāfijas rezultātiem, kura apliecina tuberkulozes neesamību, ko izsniedz Latvijas ārstniecības iestādes.
Salīdzinājuma tabulu par cenām un termiņiem uzturēšanās atļaujām skatīties tabulā par uzturēšanās atļaujām Latvijā.

Kontakti